UPC Nederland B.V. is een Nederlandse aanbieder van digitale televisie, kabel televisie, breedbandinternet en telefoniediensten. De afkorting UPC staat voor United pan-European Communications, en het is een dochterbedrijf van Liberty global, Inc. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf voorziet zo’n twee miljoen huishoudens van digitale of analoge televisie, van internet of van telefonie.

Aanleiding

UPC wilde een abonneescan onder zijn gebruikers houden om te kijken of het huidige abonnement nog wel bij de klant past. UPC was sceptisch over de aanbieding op deze manier, o.a. door een overkill aan EM/DM in het verleden.

Doelstelling

  • Optimale contactstrategie
  • Optimale e-mailings
  • Optimale customer journey
  • Optimale landingpage(s)
  • Optimale multi-mediale strategie
  • Conversie van > 5%

Contact strategie

De strategie is over 2 kanten te bekijken; de e-mail fasen en de klik flow. De klik flow is de manier waarop ontvangers door de campagne heen klikken. Voor deze campagne is er gekozen voor een 3 traps flow.

1. Email – De klant ontvangt een e-mail met daarin een unieke aanbieding. Door het klikken op een link in de e-mail gaat de klant naar de landingspagina van de campagne. Door het gebruik van een unieke link in de e-mail komt de klant op een gepersonaliseerde landingspagina.

2. Aanbieding – De klant heeft de keuze uit 2 aanbiedingen op de landingspagina en kan hier simpel met één klik de door hem/haar gewenste aanbieding selecteren.

3. Gegevens & Bevestiging – Door de unieke link staan alle klantgegevens al ingevuld en hoeft de klant in principe niks meer in te vullen. Het enige wat hij/zij nog hoeft te doen is te bevestigen dat hij/zij gebruik wil maken van de aanbieding.

flow

E-mail fasen

Net zoals de klik flow bestaan de e-mail fasen uit drie delen. De eerste mailing werd naar iedereen verzonden. De tweede mailing alleen naar de personen die in de eerste mailing hadden geklikt. En de derde mailing naar iedereen die nog niks via de mailing hadden besteld.

Eerste e-mail
(iedereen)
Twijfel e-mail
(Kliks non-order)
Reminder
(non orders)